Skip to main content

Олена Дороганова: навчаємося у режимі non-stoр

23 Грудня 2017 року

Завідувач жіночою консультацією поліклініки №20,  лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії Олена Дороганова впродовж місяця вивчала досвід роботи фахівців охорони здоров’я Німеччини. Про свої враження та про нові знання в питаннях менеджменту медичної галузі вона готується розповісти колегам.

Олена Вікторівна Дороганова  очолює колектив жіночої консультації КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №20» впродовж 14 років. Разом нею працюють 10 лікарів акушер-гінекологів, які опікуються здоров’ям 20 тисяч жінок, що мешкають у районі обслуговування медзакладу. Пріоритетним напрямком роботи даного структурного підрозділу поліклініки є робота з вагітними жінками.

«Ця важлива та відповідальна справа потребує від нас бути добре підготовленими у професійному плані лікарями та мати глибокі знання психології, – розповідає Олена Вікторівна. – Тож усі ми дотримуємося у своєму навчанні режиму нон-стоп, постійно поповнюючи знання та вдосконалюючи кваліфікацію. До речі, цю поїздку я здійснила під час своєї чергової тарифної відпустки».

Поїздка до Німеччини стала можливою в результаті перемоги Олени Дороганової в конкурсі за грант, який передбачав знайомство з досвідом німецької галузі охорони здоров’я в частині її менеджменту. Слід зазначити, що Олена Вікторівна у 2003 році закінчила факультет менеджменту у охороні здоров’я Харківської медичної академії післядипломної освіти. «Знайомство з надбаннями медиків такої європейської країни, як Німеччина, видалося надзвичайно цікавим і корисним, – зазначає вона. – Це цілий космос! Особливо актуальними нові знання стають у час, коли медицина України знаходиться напередодні реформ».

За повідомленням Олени Вікторівни впродовж перебування у Німеччині, вона та її колеги (а це були 16 лікарів різних спеціальностей та 3 менеджери, які представляли 18 регіонів України, в тому числі 7 лікарів з Харкова) відвідали університетську клініку та низку приватних медичних закладів у містах Гамбург, Ганновер, Целле, Дортмунд. Спілкування з їх керівниками та знайомство з практичними напрацюваннями фахівців – саме на цьому були зроблені основні акценти у програмі перебування.

Період відвідання країни співпав з часом роботи знаменитої міжнародної медичної виставки MEDICA 2017, яка щороку проводиться у Дюссельдорфі та збирає учасників зі 120 країн світу. Тож наші лікарі мали нагоду познайомитися з представленими на ній досягненнями світової медицини, зокрема, у виробництві високотехнологічного  медичного обладнання та інноваційних технологій.

Незабаром у поліклініці відбудеться презентація, на якій Олена Дороганова зробить для колег цікавий екскурс по німецьких клініках, де їх вдалося побувати, та проінформує про кращий досвід, який може бути привнесений у сучасні українські реалії.

 На знімку О.В. Дороганова під час перебування у Німеччині